Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megtalálták a késelő fiút, de nincs garancia, hogy nem szökik meg megint

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megtalálta a romániai rendőrség azt a 12 éves gyermeket, aki a napokban szökött meg a csíkszeredai nevelőintézetből. Ez a fiú szúrt combon korábban egy 15 éves fiút Budapesten, a Blaha Lujza téren. Miután elfogták, a székelyföldi városba szállították. Elekes Zoltán, a Hargita megyei szociális és gyermekvédelmi hatóság igazgatója azt mondta: a csendőrökkel és biztonsági őrökkel is tárgyalnak, hogy a fiúra megfelelően vigyázhassanak.

A rendőrség értesítette a Hargita megyei szociális és gyermekvédelmi hatóságot, hogy Beszterce megyében, Csíkszeredától 300 kilométerre találták meg azt a 12 éves gyermeket, aki a napokban szökött meg a nevelőintézetből, és korábban combon szúrt egy fiút a budapesti Blaha Lujza téren - közölte az intézet igazgatója.

Elekes Zoltán kiemelte: valószínű, hogy az ottani rokonaihoz ment a fiú, de azt nem tudni, hogy jutott el oda.

A fiú visszakerül a csíkszeredai nevelőintézetbe, mert ilyen esetekben csak a gyerekvédelmi hatóság intézkedhet - hangsúlyozta az intézet igazgatója.

A jövőben sem tudnak többet tenni, hogy vigyázzanak a gyermekre - mondta Elekes Zoltán. Hozzátette: már van plusz egy nevelő, aki állandóan vigyáz rá, valamint a csendőrséggel, és egy őrző-védő céggel is beszéltek, hogyan lehet a fiúra megfelelően vigyázni, de azt nem tudják garantálni, hogy ott is marad a fiú.

Még folyamatban van annak a kivizsgálása, ki a felelős a gyermek múlt heti megszökéséért - közölte Elekes Zoltán. A 12 éves fiú múlt héten csütörtök délután futott el egy fociedzésről.

A gyermeket múlt szerdán adták át a magyar hatóságok a romániai gyermekvédelmi illetékeseknek, miután korábban a Blaha Lujza tér környékén több bűncselekményt követett el, és megkéselt egy 15 fiút.

Hanganyag: Gál Ildikó