Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Videó: \"vicces\" szlovák rendőrök lövöldöznek Malina Hedvig bábujára

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Botrányos videoklipek jelentek meg hétfő este több szlovákiai hírportálon: a képsorokon szlovák rendőri gyakorlóruhába öltözött tagbaszakadt férfiak láthatók, akik egy azonosítatlan lőtéren egy Hedvig nevű célbábura lövöldöznek, és közben ordenáré módon mocskolják a célkeresztbe vett bábut.

Több portál egyértelműen, mások fenntartásokkal, de úgy értelmezik a képsorokat, hogy a célbábut arról a nyitrai magyar egyetemistáról, Malina Hedvigről nevezték el, akit saját bevallása szerint 2006 augusztusában két bőrfejű azért vert meg, mert az utcán magyarul beszélt.

Malina Hedvig igazát már Szlovákiában is egyre kevesebben kérdőjelezik meg, de a lány pokoljárása ennek ellenére is tart.

A tettesek továbbra is ismeretlenek, és a rendőrség továbbra is abból indul ki, hogy a lányt senki nem verte meg, a támadást csupán kitalálta, annak bejelentésekor félrevezette rendőrséget, amiért akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Malina Hedvig ügyében szeptember óta a legfőbb ügyészség vizsgálódik, de ennek eredménye csak március végére várható.


A videofelvételek állítólag Hedvig megveretésének egyéves évfordulóján, még tavaly kerültek fel a YouTube nevű nemzetközi klipgyűjtemény oldalaira. Hétfőtől több szlovákiai portálon is láthatók.
Egyes vélemények szerint egyértelmű, hogy a képsorok a Szlovák Rendőrakadémia Pozsonyhoz közeli lőterén, Bazinban (Pezinok) készültek.

Erik Tomás, a szlovák belügyminisztérium szóvivője szerint a felvételek "biztosan nem a bazini rendőriskolában készültek, és úgy tűnik, nem is hiteles lőgyakorlatot örökítenek meg."

Azt pedig már vizsgálják, hogy a Polícia feliratú zubbonyokban gyakorlatozó, a Hedvig nevű bábut szitává lövő, majd a talapzatáról le is rúgó személyek "valódi rendőrök-e."