eur:
394.2
usd:
369.96
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Több mint hetven fácánt lőtt le a király a szomszédban

A szlovákiai Nyitra melletti Csiffáron vadászott a hétvégén a svéd uralkodó. XVI. Károly Gusztáv magánemberként járt Szlovákiában.

A svéd király fácánvadászatát egy dán ügynökség szervezte. A csiffári fácánosban már a múltban is megfordult több illusztris vendég, az állami erdőgazdálkodási vállalat vadászterülete a legjobbak közzé tartozik Szlovákiában.

A svéd uralkodó és kísérete is nagyon elégedett volt, a szenvedélyes vadász hírében álló uralkodó több mint 70 fácánt kapott puskavégre. A vadászat során összesen közel 500 fácánt ejtettek el.

A zsákmányt a vendégek magukkal vihették volna, ám nem éltek ezzel a lehetőséggel.

A szlovák médiumok nagy figyelmet szenteltek a svéd király magánlátogatásának.

Többek között azt is elárulták, hogy szombaton a királyi vadászmenü részeként őfelsége fácánlevest és vaddisznósültet fogyasztott. XVI. Károly Gusztáv szlovákiai útja szigorúan magánjellegű volt, ennek ellenére a szlovák rendőrség - a nemzetközi egyezményeknek megfelelően - fokozott védelmet biztosított az uralkodónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×