eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Félelem az erősödő radikalizmustól Németországban

Berlinben a külföldiek képviseletére alakult országos szervezet elnöke aggodalommal nyilatkozott a hesseni tartományi miniszterelnök nyilatkozatairól, amelyekben az eddiginél jóval szigorúbb fellépést követelt a fiatalkorú, kiváltképpen idegen eredetű bűnözőkkel szemben. Memet Kilics úgy vélte, hogy Roland Koch választási fellépése súlyosan visszaveti a külföldiek beilleszkedését célzó erőfeszitéseket.

Az újraválasztásáért küzdő hesseni tartományi miniszterelnököt az elmúlt napokban számos bírálat érte. Kiváltképpen szociáldemokrata és zöldpárti politikusok ostorozták a fiatalkorú bűnözőkkel kapcsolatos kijelentéseit, amelyek azt követően hangzottak el, hogy több német nagyváros földalatti vasútján kiskorú külföldiek ismételten rátámadtak idősebb német utasokra.

A tartományi vezetés megszerzéséért harcoló szociáldemokraták a szélsőjobboldal szólamaira emlékeztető populista nyilatkozatokat vetettek Roland Koch szemére, és bírálták azt is, hogy az ugyancsak kereszténypárti kancellár nem határolta el magát a miniszterelnök kijelentéseitől.

Most a külföldiek képviseletére létesült országos szervezet elnöke is megszólalt, és aggodalmának adott kifejezést, ugyanis - szerinte - Roland Koch a választási kampány során elhangzott követeléseivel veszélybe sodorja az idegen származásúak integrációját.

Memet Kilics elismerte, hogy a fiatalkorú bűnözés súlyos problémát jelent, de hangsúlyozta, hogy ez semmi esetre sem nemzetiségi, hanem szociális alapon kell megoldani.

Kilics úgy vélte, hogy a szélsőséges irányba elrugaszkodott hesseni választási kampány miatt elérkezett az idő Horst Köhler államfő közbelépésére, mert neki elsődleges feladata Németország összetartásának ápolása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×