Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A szlovák külügyminiszter Malina Hedvig esetéről: \"Valami történt\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szlovák külügyminiszter szerint a Malina Hedvig-ügy megterheli a szlovák-magyar kapcsolatokat. Ján Kubis közölte: az eset megoldása nélkül nem várható javulás Szlovákia és Magyarország viszonyában.

A szlovák diplomácia vezetője, Ján Kubis pozsonyi sajtótájékozatatóján elismerte, hogy Malina Hedvig ügye egy olyan teher, amely akadályozza a szlovák-magyar viszony javulását. Az eset bármiféle megoldása segítene a viszony javításán - vélekedett a tárcavezető.

"Valami történt, és az eset transzparens módon való lezárása, a tanulságok levonása nélkül ez az ügy mindig terhet jelent majd számunkra" - jelentette ki a szlovák külügyminiszter.

Ján Kubis szerint az esetet nem felejtik el, megoldása nélkül nem várható a kétoldalú szlovák-magyar viszony javulása.

"Csak ha megoldódik az ügy, akkor mozdulhatunk előre, bármilyen is legyen a végeredmény" - hangsúlyozta a szlovák külügyminiszter.

Szlovákia és Magyarország jelenleg Robert Fico és Gyurcsány Ferenc miniszterelnökök találkozóját készíti elő, ezt a pozsonyi magyar nagykövetség is megerősítette a SITA hírügynökségnek.

Dusan Caplovic kormányfő-helyettes nyilatkozata szerint rövidesen megtartják a miniszterelnök-helyettesek megbeszélését, amelyen véglegesítenék a miniszterelnöki találkozó részleteit. Ezt feltehetőleg még nyár előtt megrendezik.