Jó ütemben használjuk fel az uniós pénzeket

InfoRádió / MTI
2008. január 10. 16:59
Magyarország az első helyen áll az Európai Unió tizenkét új tagországa között az uniós pénzek felhasználásában a 2004-2006-os források mutatói alapján - közölte az Európai Bizottság regionális politikai felelőse Brüsszelben. Danuta Hübner hangsúlyozta: a huszonhét tagország között Magyarország a harmadik.

A lengyel biztos a magyar önkormányzati és területfejlesztési miniszterrel tartott találkozója után arról is beszélt: Magyarországnak egyelőre nem származott semmilyen vesztesége amiatt, hogy a közösség az új költségvetési időszakra háromról két évre rövidítette a megítélt támogatások felhasználási határidejét.

Danuta Hübner arról is beszélt, hogy az uniós pénzek felhasználásánál Magyarország esetében nem érkezett olyan bejelentés, amely közösségi beavatkozást igényelne.

Bajnai Gordon azt mondta: tavaly összesen több mint 330 milliárd forintnyi uniós támogatást fizettek ki Magyarországon, beleértve a hazai társfinanszírozást is.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter hozzátette: arra számítanak, hogy az idei összeg meghaladja a tavalyit.