eur:
394.87
usd:
372
bux:
66398.5
2024. április 16. kedd Csongor

Repülőt lőttek az önfeledten ünneplők

Lövedék talált el egy éppen leszálló utasszállító repülőgépet a montenegrói fővárosban, az esetet a rendőrség azonban nem is regisztrálta.

Szerbiában és Montenegróban a karácsonyi és az újévi ünnepek alatt többet lövöldöznek, mint annak idején a délszláv testvérháborúban.

Ez a szokás a féktelen jókedv és vidámság jele, az emberek általában a levegőbe lövöldöznek. Valószínűleg egy ilyen "vidám" találat érte a Podgoricában, Montenegró fővárosában landolni készülő utasszállító gépet is.

A Fokker típusú repülő, amely a szlovén főváros, Ljubljana, és Podgorica között közlekedik, hétfőn este kilenc óta tájban, vagyis az ortodox pravoszláv karácsony estéjén ért földet.

A gépet ünnepi sortűz egyik lövése találta el, a húsz utas közül azonban senki sem sérült meg, a landolás pedig biztonságos volt.

Noha Montenegróban tilos lőfegyver tartása és használata, a rendőrség még csak közleményt sem adott ki az esetről, mivel azt a karácsonyi ünneplés velejárójának tartotta.

A sajtó azonban, kihasználva a helyzetet, olyan címekkel kelti fel a nyilvánosság figyelmét, mint: "Montenegró fővárosa fölött leszállni készülő utasszállítóra lőttek".

Szerbiában és Montenegróban az ünnepi lövöldözés még néhány napig tart, minden bizonnyal január 13-án, a pravoszláv újév éjjelén fejeződik be.

Így az egy héttel később, január 20-án tartandó szerb elnökválasztás remélhetőleg már lövöldözés nélkül zajlik le.

Hanganyag: Nagy Nándor (Újvidék)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×