Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Repülőt lőttek az önfeledten ünneplők

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lövedék talált el egy éppen leszálló utasszállító repülőgépet a montenegrói fővárosban, az esetet a rendőrség azonban nem is regisztrálta.

Szerbiában és Montenegróban a karácsonyi és az újévi ünnepek alatt többet lövöldöznek, mint annak idején a délszláv testvérháborúban.

Ez a szokás a féktelen jókedv és vidámság jele, az emberek általában a levegőbe lövöldöznek. Valószínűleg egy ilyen "vidám" találat érte a Podgoricában, Montenegró fővárosában landolni készülő utasszállító gépet is.

A Fokker típusú repülő, amely a szlovén főváros, Ljubljana, és Podgorica között közlekedik, hétfőn este kilenc óta tájban, vagyis az ortodox pravoszláv karácsony estéjén ért földet.

A gépet ünnepi sortűz egyik lövése találta el, a húsz utas közül azonban senki sem sérült meg, a landolás pedig biztonságos volt.

Noha Montenegróban tilos lőfegyver tartása és használata, a rendőrség még csak közleményt sem adott ki az esetről, mivel azt a karácsonyi ünneplés velejárójának tartotta.

A sajtó azonban, kihasználva a helyzetet, olyan címekkel kelti fel a nyilvánosság figyelmét, mint: "Montenegró fővárosa fölött leszállni készülő utasszállítóra lőttek".

Szerbiában és Montenegróban az ünnepi lövöldözés még néhány napig tart, minden bizonnyal január 13-án, a pravoszláv újév éjjelén fejeződik be.

Így az egy héttel később, január 20-án tartandó szerb elnökválasztás remélhetőleg már lövöldözés nélkül zajlik le.

Hanganyag: Nagy Nándor (Újvidék)