Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kihantolnák a 40 éve halott szent holttestét, hogy a hívek \"meglátogathassák\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A rokonok és a hívek ellenzik azt a tervet, hogy exhumálják Szent Pio atya testét halálának negyvenedik évfordulóján.

Umberto D'Ambrosio, az olaszországi San Giovanni Rotondo érseke vasárnap jelentette be, hogy idén áprilisban exhumálják az Olaszországban legnépszerűbb szentnek tartott Pio atya holttestét, hogy az ereklyéknél a hívei kifejezhessék tiszteletüket.

Azonban az 1968-ban elhunyt római katolikus pap, kapucinus szerzetes rokonai és hívei kijelentették: bírósághoz fordulnak, ha bárki elmozdítja a holttestet a San Giovanni Rotondo-i Santa Maria delle Grazie templom kriptájából.

Az érsek közölte, hogy az előírt kánonjogi engedély birtokában kívánják exhumálni a testet, de a szentté avatott pap unokahúga ügyvédje révén hangsúlyozta: bármit megtesz, csakhogy megakadályozza Pio atya maradványainak exhumálását.

Pio atya 1887-ben született Francesco Forgione néven. Levelezéséből kiderül, hogy pappá szentelése után stigmák jelentek meg végtagjain, amelyek fájdalmat okoztak neki. A pap életéhez több különleges esemény és csoda fűződik, sokan arról számoltak be, hogy Pio atya gyógyította meg őket.

Pio atyát 1999-ben boldoggá, három évvel később pedig szentté avatták. Arcképe a legtöbb olasz család otthonában megtalálható.