Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hillary Clinton gondban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az előzetesen nyilvánosságra hozott részeredmények szerint demokrata oldalon az amerikai előválasztások New Hampshire-i fordulóját is Barack Obama illinois-i szenátor nyerte. A republikánusoknál pedig John McCain szenátor gyűjtötte össze a legtöbb szavazatot, Mike Huckabee volt arkansasi kormányzó előtt.

Az amerikai előválasztások második győzelmét tudhatja maga mögött Barack Obama illinois-i szenátor a New Hampshire-i voksolás előzetes eredményei szerint.

Két 100 főnél kisebb lélekszámú településen ugyanis, ahol már befejeződött a szavazatok összeszámlálása, Obama összesen tizenhat szavazatot söpört be, messze maga mögé utasítva két fő vetélytársát, a három szavazatot kapott Hillary Clinton egykori first lady-t és a szintén három voksot begyűjtő John Edwardst.

A republikánusoknál John McCain végzett az élen tíz szavazattal, Mike Huckabee öt, Ron Paul négy, Mitt Romney pedig három szavazatot szerzett.

Ha az adatok az egész államra jellemzők, akkor az afroamerikai Barack Obama megismételheti az iowa-i jelölőgyűlésen aratott győzelmét, így komoly lendületet kaphat a novemberi elnökválasztáshoz.

Egy, a voksolással párhuzamosan nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint a demokrata elnökjelölt-aspiránsok versenyében Barack Obamának sikerült behoznia legerősebb párton belüli riválisa, Hillary Clinton korábbi előnyét.

A Gallup közvélemény-kutató intézet felmérése alapján Obama és Clinton támogatottsága jelenleg egyaránt 33 százalékos, míg decemberben a volt first ladynek még 18 százalékpontos előnye volt az afroamerikai szenátorral szemben.

John Edwards, a Demokrata Párt harmadik legnépszerűbb jelöltaspiránsa a szavazatok 20 százalékára számíthat a felmérés szerint.