Még nem tudják az utazásszervezők, leszállnak-e Kenyában

Infostart
2008. január 4. 17:07
Mombasában, Kenya turisták által látogatott tengerparti városában teljes a nyugalom - állítja a Malév egyik főpilótája. Péntek hajnalban 162 magyar utas érkezett haza a zavargások által sújtott afrikai országból. Legközelebb szombaton utazhatnak haza az afrikai országban üdülő magyarok.

Kenyában a december végi elnökválasztás után törtek ki zavargások, amelyeknek a legfrissebb hírek szerint már több mint 350 halálos áldozata van. A választási bizottság a hivatalban lévő államfőt hirdette ki győztesnek, az ellenzék azonban csalással vádolja az elnök támogatóit.

Keszöfcze János, a Malév Boeing 737-es főpilótája az InfoRádióban azt mondta: jelenleg az Indiai-óceán partján fekvő Mombasában, ahol a Budapestről induló járatok leszállnak, teljes a nyugalom. Az utcák csendesek, a repülő személyzete zavargásokat nem tapasztalt, és a reptér is normálisan üzemel.

Szombat hajnalban várhatóan további 57 magyar érkezik a kenyai Mombasából Budapestre, de ezután is több mint kétszáz magyar turista marad az afrikai országban.

Budapestről egyébként két légitársaság indít charterjáratot, ami a Tanzániához tartozó Zanzibár előtt a kenyai Mombasában is leszáll.

A Malév legközelebb jövő hét kedden, a Travel Service pedig szerdán indít járatot. Azt azonban, hogy Kenyában leszállnak-e magyarok a gépről, egyelőre egyik légitársaság sem tudja, mivel az utazási irodák csak egy nappal a járat indulása előtt tájékoztatják őket minderről.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást