Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Budapestre készül Nagy-Britannia legöregebb ikerpárja

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Január elsején ünnepelte 100. születésnapját Anglia legöregebb ikerpárja. Betty és Jenny a riporterek kérdéseire válaszolva elmondta: ha kitavaszodik, szívesen ellátogatnának Budapestre.

Betty Richards és Jenny Pelmore 1908. január 1-én, harminc perc eltéréssel született Manchesterben. A matróna korú ikrek egymáshoz közel laknak Cornwall megye két falucskájában, és gyakran meglátogatják egymást.

Hol Betty, hol Jenny ül be e célból az autója volánja mögé. Még biztonságosan vezetnek, és 97 évesen közösen iratkoztak be spanyol nyelvórákra, mert Betty unokája perui férjet talált magának és vele az anyanyelvén akarnak beszélgetni.

Külsőre nagyon hasonlítanak egymáshoz,de eltérő a hobbyjuk. Jenny, a hajdnai óvónő festeget, főleg virágokat, Betty, a nyugalmazott tisztviselő pedig méhészkedik. Mindketten özvegyek.

Századik születésnapján Jenny így nyilatkozott a sajtónak: "Nem foglalkozunk a korunkkal, mások csapnak nagy felhajtást a születésnapunkon."

Budapesten egyelőre hideg van, de ha kitavaszodik, jó lenne ellátogatni ebbe a romantikus városban a kék Duna mentén - tette hozzá Jenny Pelmore.

Mi a hosszú élet titka? Jenny szerint a felebaráti szeretet. Mindig mosolyogni kell. Betty ezt, úgy látszik, kissé szentimentális válasznak találta, mert gyorsan közbevágott: "A hosszú élet titka, kérem szépen az, hogy a lélegzést napi huszonnégy órán át folyamatosan, soha ne hagyjuk abba." Ezen jót nevettek a Budapestre készülő százéves ikrek.