Vigyázzanak a Kenyába indulók!

InfoRádió / MTI
2007. december 29. 14:03
Elszigetelt jelenségeknek tartja a kenyai elnökválasztás után kitört zavargásokat a magyar Külügyminisztérium. A külügyi tárca folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és tájékoztatást nyújt az érdeklődőknek.

A magyar Külügyminisztérium bár elszigetelt jelenségnek tartja a kenyai elnökválasztás utáni zavargásokat, mégis arra figyelmeztetett, hogy az afrikai államot továbbra is a fokozott biztonsági kockázatot jelentő országok és térségek kategóriájába sorolja a tárca.

A minisztérium azt javasolja a Kenyába indulóknak, hogy különös körültekintéssel készüljenek fel utazásukra, és az ország bizonyos területeit kerüljék el. A külügyi tárca folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és tájékoztatást nyújt az érdeklődőknek.

Kenyában szombaton is voltak erőszakos cselekmények néhány városban. A rendbontók a csütörtöki választásokon leadott szavazatok összeszámlálásának elhúzódása ellen tiltakoznak.

Eddig a 210 választókörzetből 99-ben született meg az eredmény, amely alapján az ellenzék vezére vezet a hivatalban lévő elnök előtt.