Így karácsonyoztak az Afganisztánban szolgáló magyar katonák - nézze meg!

Infostart
2007. december 28. 21:10
Katonai tőrt kaptak idén karácsonyra az Afganisztánban szolgáló magyar katonák. Az ajándékot Benkő Tibor vezérőrnagy adta át a helyszínen még az ünnepek előtt. A tartományi újjáépítési csoport bázisán a katonák karácsonyfát állítottak, és ünnepi menü került az asztalra.

Kétszáznegyven magyar katona töltötte a karácsonyt Afganisztánban. A Budapesttől 4000 kilométerre fekvő Pol-e Khumriban lévő tartományi újjáépítési csoport tagjai a magyarhoz hasonló időjárás mellett készülhettek az ünnepekre.

A honvédelmi miniszter ajándékát, egy-egy katonai tőrt idén Benkő Tibor, az Összhaderőnemi Parancsnokság helyettes vezetője adta át személyesen a külszolgálatosoknak - mondta az InfoRádiónak a tárca sajtótisztje.

"Logisztikai utánszállítással kaptak egy fenyőfát is, és ezt a kontingens december 24-én közösen díszítette fel, majd karácsonyi zenét hallgattak, és énekeltek közösen. Volt ünnepi menü is: rántott hal és sült pulyka" - mondta Skrinyár Eszter.

A látogatás napján a katonák a családjukkal is kapcsolatba léphettek videotelefon segítségével. Az egyik katona például ezen keresztül pillanthatta meg először a gyermekét, aki már kiküldetése idején született.

Meglátogatta a kontingenst egy protestáns lelkész is, aki evangélikus istentiszteletet tartott a katonáknak. Skrinyár Eszter hozzátette, a katonák az ünnepek ideje alatt is folyamatosan ellátták a feladatukat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást