Diana hercegnő titokzatos levele: "Károly meg akar öletni"

Infostart
2007. december 20. 09:49
Előkerült Diana hercegnő egyik állítólagos, saját kezével írott levele, amelyben arról számol be: Károly herceg meg akarja öletni, hogy feleségül vehesse Vilmos és Harry herceg egykori nevelőnőjét.

A levelet, amelyet a tíz éve elhunyt walesi hercegnő a főkomornyikjának, Paul Burrellnek írt, bemutatták azon a tárgyaláson, amely Diana halálának körülményeit vizsgálja. A levél 1993 októberében született, tíz hónappal azután, hogy a hercegnő külön költözött Károlytól.

A hercegnő igen fájdalmas szavakkal kezdi az írását: "egy olyan emberre van szükségem, aki megölel és segít abban, hogy erős maradja, a fejemet pedig ismét felemelhessem".

Diana levele arról is szól, hogy férje egy autóbalesetet tervez, amelyet a hercegnő kocsijában lévő fék meghibásodása okozhat, és amelynek során komoly sérüléseket szerezhet, így a férfi már elvehetné Tiggy Legge-Bourke-öt.

A levelet láthatták azok is, akik szerint Diana a halála előtt egyáltalán nem féltette a biztonságát. Egyikük, Lucia Flecha da Lima, az egykori, Nagy-Britanniába delegált brazil nagykövet felesége, aki Diana talán legjobb barátnője volt, azt állítja: a levél nem valódi.

Mint mondta, a komornyik nagyon hűen tudta utánozni a hercegnő kézírását. Az asszony továbbra is azt állítja: Diana nem érezte azt, hogy nincs biztonságban az élete, különösen azt nem, hogy Anglia jövőbeli uralkodója akarna az életére törni.

A hercegnő, és egykori barátja, Dodi Fayed halálának körülményeit a férfi édesapjának, Mohamed Fayednek a kezdeményezésére vizsgálja az esküdtszék.

A férfi szerint ugyanis a párt a brit titkosszolgálat ölette meg Fülöp herceg utasítására, hogy megakadályozzák a fiatalok házasságát, és így azt is, hogy a királyi család egykori tagjának muszlim gyermeke szülessen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Diana levele
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást