Meggyilkolta őket a Szomorú nyereg

Infostart
2007. december 17. 10:49
A szlovákiai hegyekben fokozódik a lavinaveszély. A Tátrában két sportolót temetett be a hó. A Magas- és a Nyugati-Tátrában fokozott lavinaveszély van, ezért elrendelték az ötös nemzetközi skála szerinti harmadfokú vészjelzést.

A Nyugati-Tátrában szombaton másfélméteres hóréteg alatt találták meg annak a két szlovák síalpinistának a holtestét, akiket az előző nap lavina temetett be.

A liptószentmiklósi páros - egy 45 és egy 29 éves férfi - további két síalpinista társaságában még pénteken indult túrára a Szomorú nyereg irányába, ám az erős szélben és a sűrű havazásban ketten még sötétedés előtt visszafordultak. Később ők értesítették a mentőszolgálatot társaik eltűnéséről.

A hegyimentők nagy erőkkel indultak a keresésükre, ám a rossz időjárási és látási viszonyok, illetve a lavinaveszély miatt kénytelenek voltak megszakítani az éjjeli keresést.

Szombaton reggel mindkettőjüket holtan találták meg a másfél méteres hóréteg alatt. A helyszínelést végző orvos szerint egyikük azonnal szörnyethalt, ám a másiknak még volt esélye a túlélésre, de nem tudta magát kiszabadítani a hatalmas hótömeg alól. A mentésben negyven hegyimentő vett részt.

A Magas- és a Nyugati-Tátrában fokozott lavinaveszély van, ezért elrendelték az ötös nemzetközi skála szerinti harmadfokú vészjelzést.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást