Drámai vallomás: "Végül kiderült, hogy elmebeteg"

Infostart
2007. december 17. 09:09
Egy háromgyermekes amerikai asszonyt fenyegetett rendszeresen a 2002-ben eltűnt, és a közelmúltban előkerült John Darwin. A férfi, akinek felesége vele összejátszva a biztosítási pénzért halálhírét keltette, állítólag rendszeresen zaklatott egy amerikai nőt, akivel az interneten ismerkedett meg.

Egyre több részlet derül ki a 2002-ben eltűnt és a napokban előkerült John Darwin titkos életéről. Ezúttal egy háromgyermekes amerikai asszony nyilatkozott arról, hogy miként ismerkedett össze az interneten a brit férfival, aki később fenyegető e-mailekkel bombázta.

Az akkor már két éve bujkáló John Darwin 2004-ben ismerkedett meg az interneten a 41 éves Kelly Steele-lel egy fantasy-játék keretein belül. A férfi azt állította, hogy szeretne farmerként letelepedni az Egyesült Államokban.

Az önmagát John Jonesként bemutató férfi azt állította, hogy a felesége rákban hunyt el, ő pedig egy farm megvásárlásában kérte a hölgy segítségét. El is utalt Kelly Steele számlájára 25 ezer fontot (9 millió forintot), amiből az asszony megvette a kiszemelt ingatlant és elkezdte felújíttatni.

"Halálom pillanatáig bánni fogom"

Amikor végül a kansasi repülőtéren találkoztak, az asszony azonnal érezte, hogy valami nincs rendben a férfi körül. "Halálom napjáig bánni fogom a pillanatot, amikor találkoztam vele" - fogalmaz három évvel később Kelly Steele.

A nő meggyőzte a férfit, hogy a felújítás befejezéséig térjen vissza Nagy-Britanniába. John Darwin szót is fogadott, ám nem sokkal hazatérte után gyalázkodó e-mailekkel és halálos fenyegetésekkel árasztotta el a nőt.

"Körülbelül egy hónappal azután, hogy Kelly megvette a farmot, a férfi hirtelen közölte, hogy szeretné visszakapni a pénzét, majd fenyegetéseket küldözgetett neki e-mailen. Amikor az interneten mindannyian megismerkedtünk, azt gondoltam, rendes ember, ám végül kiderült, hogy elmebeteg" - mondta az asszony testvére.

Töltött fegyver az ágy mellett, kés a párna alatt

John Darwin az egyik e-mailben azzal fenyegette meg a nő, hogy ha nem fizeti vissza a pénzét, akkor felbérel egy közismerten maffiamódszereket alkalmazó New York-i pénzbehajtó céget.

"Teljesen megrémültem. Éjszakánként töltött fegyvert tettem az ágyam mellé, kést a párnám alá és ez két évig tartott. Õ a leginkább hátborzongató, legfurcsább és legijesztőbb ember, akivel valaha találkoztam" - mondta Kelly Steele.

Halott útlevéllel

A férfi biztosítási csalást követett el 2002 márciusában. Feleségével együtt akkor döntöttek a "halála" mellett, amikor nem láttak más megoldást adósságaik kifizetésére. Úgy tűnik, a halott embernek útlevele is volt , előkerült ugyanis egy fotó, ami csaknem egy évvel ezelőtt készült Panamában, és amelyen feleségével együtt látható.

Az asszony öt évvel ezelőtt állt elő azzal, hogy kenuzni induló férje nem tért haza. Később John Darwint halottnak nyilvánították. A férfi azonban meglehetősen eleven volt. Utóbb kiderült, hogy a házaspár megvett két egymás mellett lévő házat, amely között egy átjárót építettek.

Megunta a bujkálást

Békésen élték együtt a hétköznapjaikat, ám ha attól kellett tartaniuk, hogy valaki - például a fiaik - látogatóba érkezik, akkor a férfi a kiépített átjárón egyszerűen csak átsurran a szomszéd házban. Az 57 éves John Darwin és felesége még saját fiaiknak sem árulták el az igazságot.

A csaló azonban megunta a bujkálást, főleg azt, hogy még a saját gyermekeit sem láthatja, ezért december elején jelentkezett a rendőrségen. Először azzal állt elő, hogy semmire sem emlékszik, később azonban feleségét is kihallgatták, és kiderült az igazság.