eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szakértő: Medvegyev a "kellemes meglepetés"

Az InfoRádió által megkérdezett Oroszország-szakértő kellemes meglepetésnek tartja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök hosszú várakozás után Dmitrij Medvegyev, miniszterelnök-helyettest, a Gazprom igazgatótanácsának elnökét nevezte meg lehetséges utódjaként. Sz. Bíró Zoltán, az ELTE Ruszisztikai Tanszékének tudományos munkatársa úgy véli, a bejelentéssel eldőlni látszik az orosz elnökválasztás kimenetele.

Kellemes meglepetés Dmitrij Medvegyev személyének az előtérbe tolása - mondta az InfoRádió által megkérdezett Oroszország-szakértő azt követően, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök hosszú várakozás után a Gazprom igazgatótanácsának elnökét nevezte meg lehetséges utódjaként.

Sz. Bíró Zoltán kiemelte: az év elején úgy tűnt, hogy Medvegyev lehet a legkomolyabb jelölt, de a későbbi események a másik jelölt, Szergej Ivanov esélyeit erősítette, és úgy tűnt, Medvegyev legfeljebb miniszterelnök lehet.

A jelenlegi kínálatból Medvegyev a leginkább elfogadható személy - hangsúlyozta az ELTE Ruszisztikai Tanszékének tudományos munkatársa.

Sz. Bíró Zoltán kifejtette: Medvegyev kifejezetten liberális, együttműködő, kompromisszumkész politikus, aki Putyin környezetének polgári szárnyához tartozik, titkosszolgálati kapcsolatairól nem tudni.

A demokratikus diskurzus szempontjából idegen jelenség, hogy a hivatalban lévő elnök megnevezi, kit látna szívesen utódjaként, de az oroszországi helyzetben ez nem szokatlan - mondta az Oroszország-szakértő.

Az ELTE Ruszisztikai Tanszékének tudományos munkatársa szerint ezzel eldőlni látszik a márciusi elnökválasztás kimenetele, de az még kérdéses, hogy a hatalmi elit mennyire sorakozik fel a jelölt mögött.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×