Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Viccből vittek bombát a repülőgépre

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két román újságíró sajátos módon tesztelte az egyik, katonai célokra is használatos bukaresti repülőtér biztonságát: az \"Al-Kaida Airlines\" egyenruhájába bújtak, és gond nélkül felvitték a \"bombákat\" az egyik repülőgépre.

Vizsgálatot indítottak a román hatóságok, miután két újságíró a maga sajátos módján bebizonyította, hogy bárki felrobbanthatja bármelyik, a Baneasa repülőtérről indított repülőgépet.

Alexandru Cautis és Catalin Prisacaru az Academia Catavencu nevű lap munkatársai. "Al-Kaida Airlines" feliratú sapkába és overallba öltöztek, és simán bejutottak az elméletileg szigorúan őrzött személyzeti parkolóba.

Innen szépen felsétáltak az egyik várakozó utasszállító gépre, amelyen hamis bombákat helyeztek el. A botrányt fokozza, hogy a repülőteret a hadsereg is használja, vagyis elméletileg a biztonsági előírások a szokásosnál is szigorúbbak.

Ennek ellenére nyugodtan sétálgattak egy felszállásra készülő Hercules körül, a kutya nem kérdezte meg tőlük, mit keresnek ott.

"Többektől hallottuk, hogy a biztonságot egyáltalán nem veszik komolyan a repülőtéren, és ki akartuk deríteni, igazak-e az információk. Annyi dinamitot pakolhattunk volna az autónkba, amennyit akarunk, és bármit fel is robbanthattunk volna vele" - nyilatkozta egyikük.

A vizsgálatot a román közlekedési minisztérium rendelte el.