eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Rekordot döntött a lefoglalt kokain mennyisége

Minden eddiginél több kokaint fülelt le 2006-ban az Egyesült Államok parti őrsége - jelentette be a hatóság.

Az elkobzott kábítószer tömege 161 tonna, értéke összesen 4,7 milliárd dollár volt. A legnagyobb szállítmányt, egy húsztonnás tételt, egy panamai hajón találták.

A parti őrség rámutatott arra is, hogy az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-kereskedelem súlypontja a jelek szerint a karib-tengeri térségből a Csendes-óceán térségébe tolódik át.

Ezt annak tulajdonítják, hogy a Karib-tengeren át vezető szállítási útvonalakat egy ideje sokkal szigorúbban ellenőrzik.

Az ENSZ Kábítószer és Bűnügyi Hivatalának adatai szerint Kolumbia a világ legnagyobb kokaintermelő országa, a második, illetve a harmadik helyezett a szintén dél-amerikai Peru és Bolívia.

Az Egyesült Államok többkarib-tengeri és dél-amerikai országgal kötött olyan egyezményt, amely lehetővé teszi, hogy parti őrsége a drogcsempészet elleni fellépés érdekében az Egyesült Államok felségvizein kívül is járőrözhessen.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×