eur:
393.28
usd:
367.34
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Náci módszerrel védené édesanyját a politikus

Sajátos versengés alakult ki a szélsőséges megnyilvánulásra hajlamos olasz politikusok között: ki tud vadabb módszert kitalálni az illegális bevándorlók által okozott problémák kezelésére.

A verseny egyik esélyese Giorgio Bettio trevisói képviselő, aki azt javasolta, hogy ha egy illegális bevándorló bűnt követ el egy olasz ellen, akkor tíz migránst kell megbüntetni - hasonlóképpen ahhoz, ahogyan a náci koncentrációs táborokban fenntartották a fegyelmet.

Az Olaszország északi részének elszakadásáért küzdő Északi Ligához tartozó politikus javaslatát óriási felháborodás fogadta, a partizánszövetség egyik képviselője kijelentette: civilizált ember nem viselhet el ekkora ostobaságot. Treviso zsidó közössége jogi lépéseket tervez a képviselő ellen.

Nem véletlen persze, hogy a szélsőséges politikus most állt elő javaslatával. Olaszországban hamarosan törvénybe iktatják azt az ideiglenes rendelkezést, amely lehetővé teszi azoknak az uniós állampolgároknak a kitoloncolását, akik veszélyt jelentenek a közbiztonságra.

Ennek előzménye, hogy a gyanú szerint egy roma származású román állampolgár ölt meg egy olasz nőt. Az új törvényt egyébként Romano Prodi is támogatja, de nem számít arra, hogy tömeges kitoloncolásokra kerül sor.

Populista brainstrorming

Az idegengyűlölő intézkedési versenyt Cittadella polgármestere kezdte, aki megtiltotta, hogy a városban szegények, munkanélküliek vagy hajléktalanok letelepedhessenek.

Noha a városvezetőt a központi kormány azonnal ellenintézkedésekkel fenyegette meg, sok politikus országszerte az idegenektől való félelemre igyekszik rájátszani a tavaszi helyhatósági választások előtt.

Egy polgármester meg akarja tiltani, hogy az illegális bevándorlók házasodhassanak, egy másik az ösztöndíjaktól tiltaná el őket, harmadik kollégájuk pedig az olasz nyelv és az alkotmány tökéletes ismeretét követelné meg az állampolgárság megszerzéséhez.

Giorgio Bettio egyébként elnézést kért szavaiért, mint mondta, ő csak az édesanyját szeretné megvédeni, aki fél a bevándorlóktól.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×