Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vérontás nélkül ért véget az amerikai túszdráma

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Békésen végződött az egyesült államokbeli Rocherster városban, Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiráns választási irodájában elkövetett túszejtés: az elkövető a túszok elengedése után megadta magát, és rendőrség helyi idő szerint péntek este őrizetbe vette.

A feltehetően gyenge idegállapotú férfi hat órával azután, hogy bement a New Hampshire állambeli, 30 ezer lakosú városban lévő kampányirodába, és pokolgéppel fenyegetőzve a padlóra parancsolta az ott tartózkodókat, az utolsó - negyedik - túszát is elengedte, és néhány másodperccel később megjelent az épület főbejáratánál.

A földre helyezte a nála lévő, házilagos pokolgépnek tűnő csomagot, mire a kommandósok fegyverrel a kézben azonnal a földre kényszerítették, megbilincselték és elvezették.

A rendőrség közölte, hogy senki sem sérült meg a túszejtés során. A rendvédelmi erők egyik illetékese megerősítette, hogy az elkövető egy Leeland Eisberg nevű idősebb férfi, akit városszerte labilis idegzetűnek ismernek.

A férfi Hillary Clintonnal akart beszélni, de a rendőrök nem tudták megmondani, hogy mit akart a férfi az elnökjelöltségre pályázó szenátornak mondani.

Clinton asszony, aki az incidens idején Washingtonban tartózkodott, lemondta a tervezett kampányrendezvényen való részvételét.

Hillary Clinton Washingtonban újságírók előtt köszönetet mondott, amiért a túszejtés békésen ért véget, és a kampányiroda munkatársai épségben kerültek ki az incidensből.

"Semmi más nem járt az eszünkben, csak azoknak a fiataloknak a biztonsága, akik nekem dolgoznak" - mondta a szenátor. Hozzátette: New Hampshire-be utazik, hogy köszönetet mondjon a rendőrségnek, és beszéljen a kampányiroda alkalmazottaival.