Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Donald Trump pisztolyt tartott a fejünkhöz\" - elutasították a 360 milliárdos beruházást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kudarcba fulladt az amerikai üzletember, Donald Trump terve, hogy a skóciai Aberdeenben építse fel a világ legszebb golfpályáját. Az önkormányzati elöljárók ugyanis megvétózták a gigantikus terveket.

A 61 éves amerikai építési mogul és televíziós személyiség két golfpályát, egy ötcsillagos, 450 szobás szállodát, egy golfakadémiát, közel ezer nyaralót és 500 lakást akart építeni Aberdeen északi, tengerparti részén. A beruházás teljes költsége egymilliárd font (360 milliárd forint) lett volna.

A városi infrastrukturális tanács tagjai azonban leszavazták a tervet. Martin Ford, a testület elnöke - képletesen fogalmazva - kiemelte: "Donald Trump pisztolyt tartott a fejünkhöz, és eladtuk volna a lelkünket, ha hozzájárulunk a beruházáshoz".

A 14 tanácstag két és fél órán vitázott a tervről, majd szavaztak, de ekkor heten igent és heten nemet mondtak, így a végső döntés a testület elnökének a kezében volt, aki a vétó mellett voksolt.

A golfkomplexum egy része a különleges homokdűnéken épült volna fel, és ez is hozzájárult az elutasító határozathoz. A beruházás ellen a helyi lakosok és a zöld szervezetek is tiltakoztak.

Donald Trump azonban hajthatatlan, és közleményben jelezte: ha Skóciában így döntöttek, akkor majd máshol valósítja meg a tervét.

"Csodálkozunk a döntésen. Ez egy jelentős fejlesztés lett volna. Meggondoljuk, hogy fellebbezzünk-e a határozat ellen, és azt is, hogy máshol építsük fel a létesítményt. De ez nem Skócia lesz" - áll az amerikai milliárdos cégének közleményében.