Újra beindulhat a világ legnagyobb szórakoztatóipara

Infostart
2007. november 29. 17:02
Végre folytatódhatnak az előadások a Broadway színházaiban, két hét után ugyanis sikerült megegyezniük a New York-i színházaknak és alkalmazottainak, így ez utóbbiak beszüntetik a sztrájkjukat.

Egy kétnapos "maratoni" tárgyalás után végre egyezségre jutottak a színházi dolgozók, a producerek és a színházak, így a keleti parton csütörtökön véget ért a szórakoztatóipar háttérmunkásainak sztrájkja, akik a munkabeszüntetéssel azt akarták elérni, hogy a színházak rögzítsék munkakörülményeiket.

November 10-én nyolc kivételével minden Broadway produkció átmenetileg bezárta a kapuit, ezt megelőzően ugyanis a csaknem három hónapos tárgyalások alatt sem született megnyugtató egyezség a színházi dolgozók számára.

Az Amerikai Színházak és Producerek Szövetségének képviselője szerint megnyugtató megállapodás született - amelynek részleteiről nem szólnak a hírak -, a legpozitívabbnak azonban azt értékelte, hogy folytatódhatnak az előadások.

A színházi dolgozók szakszervezetének vezetője is úgy vélte: ideje volt újra elindítani a világ legnagyobb szórakoztatóiparát.

A becslések szerint a munkabeszüntetés naponta csaknem 2 millió dolláros (350 millió forintos) veszteséget jelentett a New York-i színházaknak.

November eleje óta szintén sztrájkolnak a forgatókönyvírók az Egyesült Államokban, velük azonban még nem született megegyezés.