eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Pusztulást vizionál Putyin, ha az ellenzékre szavaznak a választók

Majdhogynem katasztrófát jósolt az orosz választóknak Vlagyimir Putyin elnök, amikor egyértelműen az Egységes Oroszország párt támogatására szólította fel őket a hétvégi parlamenti választásokon. A párt listájának első helyén maga az elnök áll, aki most maga is világossá tette: ha nem rá szavaznak, akkor visszatér a megalázottság, a függőség és a szétesés időszaka. Ellenzéki erők korábban pert kezdeményeztek az elnök ellen, amiért az úgymond kampánycélra használja fel beszédeit.

Vlagyimir Putyin szerint sok hasznos, de sok demagóg és üres ígéret is elhangzott a választási kampányban. "Tartózkodunk attól, hogy értékeljük a szavazók megnyerését célzó módszereket" - mondta, majd az oroszok milliói által nézett televíziós beszédben saját elnökségének eredményeit kezdte dícsérni.

"Nő a gazdaság, ha lassan is, de csökken a szegénység, fellépünk a bűnözés és a korrupció ellen. A terrorizmusra döntő csapást mértünk, még akkor is, ha súlyos árat fizettünk érte" - fejtegette.

Elnöki üzenet: amit elértem, az a pártom folytathatja csak

Természetesen a munka nehéz volt és nem mentes a hibáktól - folytatta Vlagyimir Putyin, kerülve, hogy megemlítse: ki is követett el hibákat. De emlékezzünk rá, milyen gödörből kellett kirángatni az országot - figyelmeztetett.

Az államfő ezek után - a hivatala miatt elvárható távolságtartást mellőzve teljesen természetes hangnemben azt kezdte ecsetelni, hogy miért kell az Egységes Oroszország pártra szavazni a hétvégén, amelynek ő vezeti a listáját.

Lehet, hogy demokratikus a voks, de Putyin szerint nincs alternatíva

Ha az állampolgárok méltóságban akarnak élni, akkor nem szabad hagyni, hogy olyanok térjenek vissza a hatalomba, akik egyszer már majdnem a szakadékba vezették az országot, akik meg akarják változtatni a nép által támogatott irányvonalat, és akik vissza akarják hozni a megalázottság, függőség és szétesés időszakát.

Az elnök beszéde végéhez közeledve név szerint is megemlítette az Egységes Oroszország pártot és felszólította a nézőket, hogy erre a politikai erőre szavazzanak.

Az elnök megy is marad is

Közvéleménykutatások szerint a párt nagy többséggel nyeri majd meg a választást, nem kis mértékben azért, mert a pártprogramot "Putyin programjának" nevezte el.

A rendkívül népszerű államfő közben kizárta, hogy kihasználná azokat a jogi kiskapukat, amelyek segítségével sorrendben harmadszorra is elnök lenne. Mostani beszédével is jelezte ugyanakkor, hogy mandátuma lejárta után nem húzódik a háttérbe.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×