eur:
394.29
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nem mernek segítséget kérni az áldozatok a rendőrségtől

Nem egyeznek Skóciában a rendőrség által közölt, erőszakos bűncselekményekre vonatkozó adatok azzal, ahány embert bántalmazás miatt kórházban kezeltek. Úgy tűnik, sok áldozat nem vár segítséget a hatóságtól.

Akár hatszorosa is lehet a rendőrség által közölt adatokhoz képest az erőszakos bűncselekmények száma Skóciában. Míg a hatóságok tavaly 7400 ilyen jellegű bűncselekményről számolt be, addig a kórházban támadás miatt kezelt sérültek száma megközelítette a 40 ezret.

Mindez annak köszönhető, hogy sokan nem jelentik az esetet a rendőrségen, például azért, mert megtorlástól tartanak. Mások egyszerűen nem akarnak megjelenni a bíróságon, mert szégyellik azt, ami történt velük, vagy mert róluk is kellemetlenségek derülnének ki, például az, hogy ittasak voltak, amikor bántalmazták őket.

De olyanok is akadnak, akik maguk akarják megbosszulni a történteket.

Kiderült az is, hogy az erőszakos bűncselekmények harmadánál használnak fegyvert, egyötödében ez a fegyver kés.

A hatóságok arra is figyelmeztetnek: több generációnak kell felnőnie ahhoz, hogy a tendencia megváltozzon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×