eur:
393.3
usd:
367.94
bux:
65897.55
2024. április 24. szerda György

Mi köze az államfőnek a szőke újságírónőhöz?

Sikeresen "túlélt" egy országos sztrájkot, a nemzetközi sajtó mégis Nicolas Sarkozy ügyeitől hangos. De nem arról írnak, hogy a tömegközlekedési dolgozók ismét munkabeszüntetésbe kezdenek-e. Sokkal inkább az érdekli őket: milyen viszony fűzi a francia elnököt egy szőke újságírónőhöz.

Nicolas Sarkozyről nagyjából egy hónapja tudja a közvélemény, hogy elválik feleségétől. Azóta sokakat érdekel, vajon ki fog felbukkanni az elnök mellett.

A francia államfő vasárnap érkezett Kínába háromnapos látogatásra, a nemzetközi sajtó azonban nem a hivatalos programjairól cikkezett, hanem arról: vajon milyen kapcsolat fűzi egy igen határozott, ambiciózus, de egyben igen csinos riporterhez, Laurence Ferrarihoz.

A 41 éves asszony 14 évig élt házasságban egy tudósítóval, akivel közösen számos igen kemény politikai interjút készített. Nemrég azonban róluk is kiderült, hogy válnak.

A napokban az elnököt együtt látták ebédelni a szőke hölggyel, aki gyakori látogatója az Elysée palotának, a francia elnök párizsi rezidenciájának.

A hölgy a válásáról nem beszél nyilvánosan, és az Elysée palota szóvivője is úgy kommentálta az újságíróról és a Sakrozyről szóló pletykákat, hogy az elnök magánélete nem a hivatalos nyilatkozatok tárgya.

A francia sajtó szemérmes az ügy kapcsán, ott nem szeretik a politikusaik magánéletét kiteregetni. Egy szerkesztő például nemrég azért veszítette el a munkáját, mert leközölt egy New York-ban készült fotót az elnök volt feleségéről, Céciliáról és kedveséről.

Nicolas Sarkozy egyébként az első francia elnök, aki hivatali ideje alatt válik el feleségétől. Az 52 éves államfő és a 49 éves Cécilia 1996-ban házasodtak össze, és van egy 10 éves fiuk, Louis. Korábbi kapcsolatukból azonban mindkettőjüknek van még két gyermeke.

Az már korábban is feltűnő volt, hogy Cécilia Sarkozy nem túl gyakran jelenik meg férje mellett a nyilvános szerepléseken, és azt is hangoztatta: nem érdekli túlságosan a first lady szerep.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×