eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk

Szaúd-Arábiában 136 embert fejeztek le az idén

Vasárnap lefejeztek egy férfit Szaúd-Arábiában. A férfit azért végezték ki, mert fejbelőtt egy embert - jelentette be a rijádi belügyminisztérium.

A belügyi tárca közleményét a hivatalos szaúd-arábiai hírügynökség tette közzé. A dokumentum szerint a kivégzett férfit gyilkosság vádjában találták bűnösnek; azzal zárt le egy vitát, hogy agyonlőtt egy férfit Nadzsran városban.

Szaúd-Arábiában szigorú iszlám törvénykezés van érvényben, amelynek alapján a gyilkosokat, a kábítószer kereskedőket, a szexuális erőszakot elkövetőket és a fegyveres rablások tetteseit a nyilvánosság előtt végzik ki - egy karddal levágják a fejüket.

Az AP számításai szerint a vasárnapi a 136. lefejezés volt a királyságban - ez a szám sokkal magasabb, mint a korábbi években volt. Tavaly 38, egy évvel korábban pedig 83 embert végeztek ki ilyen módon.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×