eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Élhetőbb és vonzóbb Budapestet építene a fővárosi ellenzék

A fővárosi ellenzék Budapest-koncepcióját mutatta be szombaton a Fidesz-KDNP frakciószövetségének elnöke. Tarlós István elmondta: amennyiben 2010-ben ő lesz Budapest főpolgármestere, bevonná a főváros vezetésébe az MSZP-t is.

Tarlós István elismerte, hogy korábban "nem minden alap nélkül" vádolták a fővárosi ellenzéket, hogy nincs Budapest-koncepciója.

A politikus elmondta: a most bemutatott munka nem befejezett, kész program, hanem egy koncepció; a részletes városfejlesztési és városüzemeltetési programot 2009 végén, 2010 elején mutatják be. Ez már a jelenlegi fővárosi ellenzék választási programjának lesz tekinthető.

Az Egy élhetőbb és vonzóbb Budapest című koncepció szerint a mostani ellenzék 2015-re új közigazgatási rendszert alakítana ki, stabilizálná a gazdaságot, hatékony városi rendőrséget hozna létre és végrehajtaná a lakótelepek, az úgynevezett barnamezős területek és a világörökségi városrészek rehabilitációját.

Ezenkívül tehermentesítenék a belvárost, növelnék a zöldfelületek nagyságát, s mindezek eredményeképpen erősítenék a budapestiek lokálpatriotizmusát.

A város fenntartásának és fejlesztésének három fázisú ütemterve alapján az első három évben az ellenzék stabilizálná a működést, elindítaná az "európai szintű rendteremtést" és kisebb forrásigényű fejlesztési programokat indítana.

A második fázis három éve során megteremtené a szociális biztonságot, valamint nagyobb városfejlesztési programokat indítana.

A harmadik, több mint 10 évre becsült fázisban nyugat-európai szinten fejlesztené a fővárost a jelenlegi városházi ellenzék.

Tarlós István kifejtette: amennyiben 2010-ben ő lesz Budapest főpolgármestere, bevonná a főváros vezetésébe az MSZP-t is. Az SZDSZ-ről és az MDF-ről szólva azt mondta: "a kis pártok több zűrzavart okoznak, mint amennyi hasznot hoznak".

Fónagy János, a Fidesz budapesti elnöke úgy fogalmazott: a koncepció elsősorban Budapestről szól, de törekvéseiben megfelel a Fidesz országos terveinek.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×