eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vizsgálatot indítottak Jacques Chirac ellen sikkasztás miatt

Egy párizsi bíró vizsgálatot indított szerdán Jacques Chirac volt francia államfő ellen sikkasztás vádjával. A vizsgált ügy arra az időszakra nyúlik vissza, amikor Chirac még Párizs polgármestere volt - közölte ügyvédje.

Chirac államelnöki mandátuma májusban járt le, így a politikusnak többé nincs mentelmi joga. Párizs polgármestere 1977 és 1995 között volt, és váltig tagadja, hogy törvénytelenséget követett volna el.

A mostani vizsgálat része egy átfogóbb nyomozásnak, amely azt vizsgálja, igazak-e azok a vádak, amelyek szerint Chirac polgármestersége idején pártja, az RPR aktivistái az önkormányzattól kapták a fizetésüket, bár nem ott dolgoztak. Mintegy negyven emberről van szó.

Az egykori államfőt szerdán három órán keresztül faggatták, majd ezután döntöttek arról, hogy hivatalosan is megindítják ellene a vizsgálatot - jelentette be Jean Veil, Chirac ügyvédje.

Ez pedig azt jelenti, hogy a bíróság úgy ítélte meg: elegendő bizonyíték van egy átfogóbb nyomozás megindításához, amely bírósági perrel végződhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×