eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Duplájára nőtt az árvíz halálos áldozatainak száma Pápua-Új-Guineán

Több mint 150-re emelkedett a csendes-óceáni Guba ciklon okozta áradások halálos áldozatainak száma Pápua-Új-Guinea keleti részén - jelentette a helyi sajtó szerdán. A hétfői veszteségmérleg még fele ennyi, legkevesebb 71 halálos áldozatról szólt.

A The National című napilap a mentőalakulatokra hivatkozva azt írta, hogy 153-an vesztették életüket az áradásokban, és több mint ezren kényszerültek elhagyni otthonukat. Az eltűntek száma is több tucatra rúg.

A heves esőzésektől kísért Guba trópusi ciklon múlt pénteken csapott le a keleti Oro tartományra. A mentési munkálatok koordinátora, Gewa Copland azt mondta a francia hírügynökségnek, hogy az árviz teljesen romba döntötte a tartományt.

A több mint kétméteres hullám a földdel tette egyenlővé a településeket, lerombolta a hidakat, elvágva a tartományi fővárost, Popodenttát a legközelebbi repülőtértől.

A kormány rendkívüli állapotot hirdetett a 150 ezres tartományban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×