eur:
395.32
usd:
372.07
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

A szexuális életünkre is kíváncsi az unió?

Az Európai Parlament azt tervezi, hogy egységesíti a kontinensen a népszámlálási kérdőíveket. Az új változatra azonban többek az orwelli jelzőt használják, mert szerintük a közösség még az emberek szexuális életét sem tekintené tabunak.

Az Európai Unió azt ugyan tagadja, hogy a polgárok szexuális életében kutakodna, a kérdőíven azonban olyan kérdéseket is szerepeltetne, amelyek az élettársi kapcsolatokat térképeznék fel.

A felmérés egységesítésére a közösség szakemberei szerint a szociálispolitika döntések megfelelő előkészítése miatt van szükség.

A kérdőíven a többi mellett rákérdeznének az állampolgárságra, a család nagyságára és a nemzetiségre is. Emellett a statisztikusok kíváncsiak arra is, hogy van-e a megkérdezett háztartásában számítógép, hány autója van, és milyen egyéb értéktárgyakat birtokol.

Túlságosan tolakodó kérdések

A családi állapotra vonatkozó kérdések közé - az eddigiektől eltérően - bekerülnének azonban azok is, amelyek az élettársi kapcsolat meglétére és annak kezdetére kérdeznének rá.

A brit Függetlenség Párt politikusai úgy vélik: ezek a kérdések túlságosan tolakodóak. Õket egy orwelli világra emlékezteti az, ha a hatóság az emberek szexuális élete után érdeklődnek.

Az unió szakemberei azonban azzal érvelnek: a kérdésekre azért van szükség, mert az élettársi kapcsolat manapság igen elterjedt, de míg a házasságban élők számát eddig ismerték a statisztikusok, a modern kapcsolatban élőket nem tudják számon tartani, pedig a népesedési adatok becslése megkövetelné ezt.

Rámutatnak azonban, hogy az emberek szexuális életére nem kíváncsiak, erre vonatkozó kérdéseket nem is szerepeltetnének a kérdőíven.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Újra itt vannak a kőkemény szívatások - Már nem kellenek a dolgozók?

Újra itt vannak a kőkemény szívatások - Már nem kellenek a dolgozók?

Úgy tűnik elmúlt az az időszak, amikor csak úgy kapkodtak a felvehető emberek iránt a cégek. Az USA-ban és szerte Nyugat-Európában enyhült a munkaerőpiac feszessége, így a cégek egyre válogatósabbak lettek a toborzás során, ami az elhúzódó állásinterjúkon is meglátszik. A korábban megszokotthoz képest általában több fordulón is bizonyítani kell a jelölteknek, akik gyakran összetettebb megoldandó feladatokat is kapnak. Előfordul az is, hogy az állásinterjúk után még hosszú ideig jegelik a jelölteket, amiben az is szerepet játszik, hogy a gazdasági helyzet bizonytalansága miatt nem is biztosak abban a cégek, hogy feltétlenül be kell tölteniük egy újonnan megnyílt, vagy üressé vált pozíciót, inkább kivárásra játszanak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×