eur:
393.93
usd:
368.53
bux:
66275.31
2024. április 24. szerda György

Küszöbön a béke Izrael és a palesztinok között?

Az izraeli miniszterelnök szerint már jövőre létrejöhet egy békeegyezmény a palesztinokkal. Ehud Olmert ugyanakkor hangsúlyozta: a megállapodás végrehajtása nem lehet azonnali, mert előbb mindkét félnek teljesítenie kell az útitervben vállalt kötelezettségeit.

Az izraeli miniszterelnök az egyiptomi Sarm-el-Sejkben elmondott beszédében elképzelhetőnek tartotta, hogy már 2008-ban békét köthetnek a palesztinokkal.

Ehud Olmert ugyanakkor úgy fogalmazott: ha létrejön a megállapodás, az nem lesz majd azonnal végrehajtható, mert előbb mindkét félnek teljesítenie kell az úgynevezett útitervben vállalt kötelezettségeit.

Az izraeli kormányfő emlékeztetett arra, hogy az egyezmény értelmében mindent meg kell tenni a terrortámadások megfékezéséért.

Az arab országok külügyminiszterei csütörtökön ülnek össze az egyiptomi fővárosban, hogy közös álláspontot alakítsanak ki az egyesült államokbeli Annapolisban jövő héten tartandó békeértekezletre.

Ehud Olmert és Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke hétfői találkozóján nem közeledtek az álláspontok a legfontosabb kérdésekben, így a többi között a leendő palesztin állam határai és az izraeli telepek ügyében sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×