Menő csengőhang lett a király beszólásából

Infostart
2007. november 19. 20:00
Mobilcsöngés-sláger lett Spanyolországban János Károly diplomatikusnak nem nevezhető beszólása. A spanyol király Hugo Chavez venezuelai elnökhöz intézett megjegyzését: "Miért nem dugulsz már el?" félmillióan töltötték le.

A király még a múlt héten próbálta elhallgattatni Chavezt, aki korábban lefasiztázta José Maria Aznar volt spanyol kormányfőt, majd belefojtotta a szót a madridi kormány jelenlegi vezetőjébe, aki megpróbálta megvédeni elődjét.

A király diplomatikusnak és úriemberhez méltónak egyáltalán nem nevezhető megjegyzése hatalmas tetszést aratott Spanyolországban: a csengőhangot összesen 1,5 millió euró (382 millió forint) értékben, becslések szerint fél millióan töltötték le, de jól fogynak a parázs vitát "feldolgozó" pólók és bögrék is jól fogynak.

A Chavez politikáját ellenző diákcsoport tagjai körében is nagy sikere van a királyi csengőhangnak. "A tiltakozás egyik formája, hogy a király hangjával csöng a mobilunk. Sok olyan ember él Venezuelában is, aki szívesen vágná ugyanezt az elnök fejéhez" - nyilatkozta a Miami Herald című amerikai lapnak egy 21 éves caracasi diák.

A csengőhang persze nem János Károlyé - jogi megfontolásokból az azt árusító cégek "szinkronizálták" a királyt.