Frunda: a magyarok ne támogassák Basescu népszavazását

InfoRádió / MTI
2007. november 19. 16:58
A romániai magyarságnak egyrészt meg kell ismertetnie magát Brüsszelben, másrészt képviselőinek haza kell hozniuk azokat az információkat, amelyek a közösség javára válnak - jelentette ki Frunda György, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) európai parlamenti képviselőjelöltje.

A politikus kijelentette: azért fontos, hogy legyen erdélyi magyar képviselő Brüsszelben, mert folytatni kell a tizenhét évvel ezelőtt elkezdett munkát.

Frunda arra hívta fel a figyelmet Gyergyóalfaluban, hogy egyedül az RMDSZ kampányol az európai parlamenti választásokért, és csak a szövetség politikusai járják a településeket, hogy elmagyarázzák, miről szól a brüsszeli képviselet.

Ezzel Frunda arra utalt, hogy szintén vasárnap rendezik meg a Traian Basescu államfő által kiírt népszavazást az egyéni választókerületes szavazási rendszer bevezetéséről szóló népszavazást, amit szintén népszerűsítenek a pártok a kampány során.

Frunda hangsúlyozta: a Basescu által javasolt rendszer nem előnyös a magyar közösség számára, ezért arra kéri a romániai magyarokat, hogy ne támogassák szavazatukkal.