eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Emberek közé menekültek a vihartól rettegő tigrisek

A falvakban kerestek menedéket a Bangladest pusztító ciklon elől a tigrisek - számoltak be szemtanúk. Egy asszony a háza verandáján, egy férfi az utcán találkozott a pánikba esett vadállatokkal.

Az elmúlt évek legnagyobb pusztítását okozta a világ egyik legszegényebb országában a Szidr nevű ciklon. A hatalmas vihar elől még a bengáli tigrisek is a falvakban kerestek menedéket.

Egy Dzsojmonir Gol nevű asszony a verandáján pillantotta meg az egyik állatot, amikor éjszaka kinézett, hogy ellenőrizze, mit vitt el a vihar. Egy férfi pedig azt látta, amint egy másik tigris széttép egy kóbor kutyát.

A helybélieket nem lepte meg az eset; mint mondták, máskor is előfordult, hogy rossz időben is a falvakban kerestek menedéket a vadállatok. Ilyenkor az emberek és a félelmetes vadállatok együtt bújnak el a természet vad erő elől.

"Iszonyatos vihar volt, mindent elpusztított" - számolt be az asszony az éjszakáról, amikor meglátta a tigrist a verandáján. A tigrist még az sem zavarta, amikor az asszony rávilágított a lámpával; jobban rettegett a vihartól, mint a tűz fényétől.

Az emberek is jobban rettegtem a vihartól, mint a tigrisektől. "A ciklon sokkal nagyobb veszélyt jelentette a számunkra, mint a faluban kószáló vadállatok" - vallotta be a férfi, aki végignézte, ahogy a tigris széttépi a kutyát.

A falubélieknek minden okuk meg is volt a rettegésre; a településen legalább négy ember vesztette életét a ciklon miatt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×