Emberek közé menekültek a vihartól rettegő tigrisek

Infostart
2007. november 19. 21:10
A falvakban kerestek menedéket a Bangladest pusztító ciklon elől a tigrisek - számoltak be szemtanúk. Egy asszony a háza verandáján, egy férfi az utcán találkozott a pánikba esett vadállatokkal.

Az elmúlt évek legnagyobb pusztítását okozta a világ egyik legszegényebb országában a Szidr nevű ciklon. A hatalmas vihar elől még a bengáli tigrisek is a falvakban kerestek menedéket.

Egy Dzsojmonir Gol nevű asszony a verandáján pillantotta meg az egyik állatot, amikor éjszaka kinézett, hogy ellenőrizze, mit vitt el a vihar. Egy férfi pedig azt látta, amint egy másik tigris széttép egy kóbor kutyát.

A helybélieket nem lepte meg az eset; mint mondták, máskor is előfordult, hogy rossz időben is a falvakban kerestek menedéket a vadállatok. Ilyenkor az emberek és a félelmetes vadállatok együtt bújnak el a természet vad erő elől.

"Iszonyatos vihar volt, mindent elpusztított" - számolt be az asszony az éjszakáról, amikor meglátta a tigrist a verandáján. A tigrist még az sem zavarta, amikor az asszony rávilágított a lámpával; jobban rettegett a vihartól, mint a tűz fényétől.

Az emberek is jobban rettegtem a vihartól, mint a tigrisektől. "A ciklon sokkal nagyobb veszélyt jelentette a számunkra, mint a faluban kószáló vadállatok" - vallotta be a férfi, aki végignézte, ahogy a tigris széttépi a kutyát.

A falubélieknek minden okuk meg is volt a rettegésre; a településen legalább négy ember vesztette életét a ciklon miatt.