Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Százhetven magyar rekedt Egyiptomban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyelőre nem tud hazajönni Egyiptomból az a 170 magyar utas, akik az egyik utazási iroda szervezésében tartózkodnak Sharm-el-Shaik-ben és Hurgadában. A Malda Tours hivatalosan még nem közölte, hogy nem tudják hazahozni az utasokat, ám az iroda egyik alkalmazottja a távirati irodának megerősítette a hírt. Az egyiptomi magyar konzul azt mondta: az utasok jól vannak, és vasárnap hazatérhetnek.

Százhetven magyar utas rekedt Egyiptomban, miután az útjukat szervező utazási iroda nem tudja hazahozni őket. A Malda Tours egyik megnevezni nem akaró munkatársa az MTI-nek megerősítette a hírt.

Az iroda biztosítója, a QBE Atlasz utasbiztosítási értékesítési igazgatója is megerősítette: már szervezik a mintegy 170 utas hazaszállítását. Horváth Péter hozzátette: hivatalos értesítést még nem kaptak az utazási irodától arról, hogy nem tudják haza hozni az utasokat.

A Malda Tours a kialakult helyzetben természetesen kiutaztatni sem tudja az üdülésre befizetett mintegy száz ügyfelét. Õket folyamatosan értesítik a helyzetről - mondta az MTI-nek az iroda munkatársa.

A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal, mint hatóság még nem kapott értesítést arról, hogy "bajba került" volna a Malda Tours - mondta Lukács Balázs idegenforgalmi osztályvezető.

Gavalovics Ákos egyiptomi magyar konzul az InfoRádiónak kijelentette: az utasok jól vannak, vasárnapig a szállodákban maradhatnak, amikor mentesítő járat megy értük.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa