eur:
394.32
usd:
370.06
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Romló színvonalú iskolán segít Harry Potter

Néhány évvel ezelőtt még megállíthatatlanul romlott a színvonal egy nagy-britanniai iskolában, a leleményes tanároknak azonban sikerült megtalálniuk a tanítási módszert, amely biztosan leköt minden kisdiákot.

A nottinghami Robert Mellors Általános Iskolában szinte kötelező szeretni a Harry Potter-sorozatot: a diákok beöltözhetnek a regény szereplőinek, varázsigéket mormolnak, és varázspálca segítségével osztanak, szoroznak. Az sem ritka, hogy a tanárok is jelmezt húznak.

Mielőtt bevezették volna ezt a tanítási módszert, az intézményt Nagy-Briannia legrosszabb iskolái között tartották számon, és csupán három év kellett a gyökeres változáshoz: manapság a középmezőny elejére sorolják az illetékesek.

Az iskolában megfigyelők ülték végig több órát, köztük a matematikát, amelynek tanítását forradalmasította a "Harry Potter-módszer": a gyerekek otthonosan kezdenek mozogni a számok világában, ráadásul magatartásuk is rengeteget javult.

Az iskola igazgatója, Donna Chambers a tanév elején lehetőséget ad a diákoknak, hogy kiválasszák az adott esztendő témáját, ez befolyásolja a tananyag tartalmát is. A gyerekek Harry Potter mellett döntöttek, így most minden órán van egy kis "varázslat".

Angol órán a Harry Potter és a bölcsek köve című kötet egy fejezetéről kell fogalmazást írniuk, testnevelésórán pedig olyan egyensúlyfejlesztő gyakorlatokat végeznek, amelyek segíthetnek, ha netán seprűnyélre kellene pattanniuk.

A matematika sem ördöngösség többé: az egyes műveletekhez különböző varázsigék tartoznak, de segíthet a boszorkánykalap viselete, meg a varázspálca használata is. A földrajz, a biológia és a számítástechnikai oktatása is könnyebb, és persze sokkal érdekesebb, amióta bevezették az új módszert.

"Elképesztő hatással volt a viselkedésükre és az egész iskolára. A tanulás most már móka, és mindenki részt akar venni benne" - magyarázta az igazgatónő.

Az iskolában korábban volt már Titanic témájú tanév, a következő a művészetekkel lesz kapcsolatos, de, hogy pontosan miről szól majd, arról a gyerekek döntenek.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×