eur:
395.75
usd:
372
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kettétört egy magyar hajó Németországban

Balesetet szenvedett szerdán egy magyar hajó a Duna németországi szakaszán, a regensburgi kikötőben; személyi sérülés nem történt.

A rendőrség és a tűzoltóság tájékoztatása szerint a hajó berakodás közben, 400 tonna vasérccel a rakterén meghasadt, és részben a víz alá merült. A jelek szerint szakszerűtlenül végezték a rakodást.

A mentéshez előbb le kell rakodni a hajóról a terhet, majd meg kell hegeszteni a sérült hajótörzset. A magyar tulajdonos nem kívánt nyilatkozni az esetről.

A regensburgi rendőrség szóvivője, Michael Rebele elmondta, hogy a kikötői hatóságok hozzáláttak a szerencsétlenül járt hajó kiemeléséhez. A munkálatok a késő esti órákig eltartanak, mivel különleges darukra van szükség.

A szóvivő tetemes anyagi kárról beszélt, hozzátéve, hogy annak tényleges nagyságát csak a kiemelés után tudják megállapítani. Hozzátette ugyanakkor, hogy "nem fiatal" hajóról van szó, s annak jelenlegi értékét 300 ezer euróra becsülte.

A regensburgi rendőrség szóvivője ugyanakkor a leghatározottabban cáfolta azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint a baleset következtében több száz liter olaj ömlött volna a folyó vizébe. Ezzel összefüggésben közölte: a víz felszínén vasércpor ömlött szét, s minden valószínűség szerint ezt hihették olajnak.

A Magyar Köztársaság müncheni főkonzulátusán szerda kora délelőtt még nem tudtak a történtekről. A főkonzulátus illetékesei az MTI-vel közölték, hogy erre vonatkozóan egyelőre semmifajta tájékoztatást nem kaptak sem a regensburgi rendőrségtől, sem a kikötői hatóságoktól.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×