Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az USA ismét űrfegyvert tervez, ezúttal Kína ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma dollármilliókat tervez költeni egy új fegyverre, hogy így próbálja meg csökkenteni a \"latorállamok\" által jelentett kockázatokat és a műholdak levadászására képes Kína által jelentett veszélyt.

A kongresszus már forrásokat is adott egy új futurisztikus fegyver, valamint egy modern radarrendszer kifejlesztéséhez.

A legambiciózusabb terv egy 459 milliárd dolláros (csaknem százezer milliárd forint) beruházás, amelynek része egy hiperszonikus jármű, a Falcon kifejlesztése, amely a hangsebesség hatszorosát is képes lesz elérni, és percek alatt bombák sokaságát elszállítnai a világ bármely pontjára.

A bombák erejét a gravitáció kihasználásával növelnék, így a hangsebesség huszonötszörösével csapódnak majd be a számukra kijelölt célpontokba.

A jármű költségeit nem hozták nyilvánosságra. A Pentagon egyik szóvivője annyit azonban elárult: az első teszteket a jövő évre tervezik.

"Időérzékeny célpontok"

Washington egyik vezető biztonsági elemzője rámutatott: a projekt célja, hogy az úgynevezett időérzékeny célpontok ellen legyen bevethető; a többi mellett az észak-koreai, az iraki célpontok ellen, olyan országokkal szemben, amelyek nemzetközi jóváhagyás nélkül fejlesztettek nukleáris fegyvereket.

Ha a hírszerzők arról hoznak jelentést, hogy ezek az országok támadást mértek valamelyik környező államra, például Dél-Koreára vagy Izraelre, akkor az Egyesült Államok percek alatt képes lesz beavatkozni.

A Pentagon emellett egy apró hordozórakétát is fejleszt, amelyek darabja ugyan 5 millió dollárba kerül, de amelyek egy, az űrön keresztül érkező támadással szemben is bevethetők.

A kongresszusban mind a demokrata, mint a republikánus képviselők egyetértettek abban, hogy a fejlesztések szükségesek.