eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szlovákiában már megkezdődött a síszezon

Szlovákiában az idei síszezon minden eddiginél korábban elkezdődött: a Csorba-tónál lévő síközpontban már szombaton beindították a felvonókat.

Egyelőre csupán a síugrósánc melletti Interski lejtőn lehet síelni, a pályát mintegy 50 centiméteres hótakaró borítja. Igaz, a természet munkáját a hóágyúk is segítették, hisz már a hét közepe óta "gyártották" a havat.

A hétvégén több száz hazai és külföldi sírajongó élvezte a síelés örömeit, a vasárnapi kiadós havazásnak köszönhetően vastag hótakaró fedi az egész Magas-Tátrát.

A november 10-ei idénynyitó rekordnak számít a Magas-Tátrában. Ennek elsősorban a tátrai szálloda és étteremtulajdonosok örülnek, akik azt remélik, az idei tél feledtetni tudja, a tavalyi gyenge idényt.

Korai idénynyitóra készülnek a Besztercebánya melletti, Donovaly síközpontban is, ahol jelenleg 20 centiméteres hó van, ám a hóágyuk már szorgalmasan gyártják a mesterséges havat is. Ha minden jól megy, szombaton már ott is üzembe helyezik az első felvonókat.

Az előző szezont a szokatlanul meleg idő és a kevés hó miatt katasztrofálisnak nevezték a szlovákiai idegenforgalmi szakemberek. Több helyen el sem indították a felvonókat, a látogatottság pedig a felére-harmadára csökkent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×