Holtan találták meg az elsüllyedt tankhajó három matrózát

InfoRádió / MTI
2007. november 12. 11:14
Oroszországban holtan találták meg a Fekete-tengeren elsüllyedt tankhajó személyzetének három tagját.

Hírügynökségi jelentések szerint a hullámok a Kercsi-szorosban fekvő Tuzla-félsziget közelében sodorták partra a holttesteket, öt társukat tovább keresik.

A fűtőolajat szállító tartályhajó vasárnap süllyedt el Kavkaz kikötője közelében. A heves viharban négy másik hajót is baleset ért a térségben, a Volga-Nyeft nevű tankhajóból több mint ezer tonna pakura ömlött a vízbe.

A mentőalakulatok hétfő reggel megkezdték a szennyező anyag összegyűjtését. Az orosz hatóságok a vihar előtt mintegy 50 hajót szólítottak fel arra, hogy a Kercsi-szoros környékéről biztonságosabb vizekre hajózzanak.

A Volga-Nyeft nevű hajó az Oroszországhoz tartozó Kavkaz kikötőjébe tartva tört ketté vasárnap, és rakományából mintegy 1000-1100 tonna pakura ömlött a tengerbe. A rakomány többi része a hajó épen maradt felében volt, így annak kifolyása nem fenyegetett.

A hajó orr felőli része a felszínen maradt, s arra menekült a 13 főnyi legénység. Két kikötőből is a mentésükre indultak, de a helyszínre érkezett vontatóhajók a 4-5 méteres hullámokat keltő vihar miatt nem tudták megközelíteni a hajót.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Megtalálták három tengerész holttestét
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást