eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66890.74
2024. április 25. csütörtök Márk

Fordulat a brutális szexuális gyilkosságban: "nagy butaságot csináltam"

Visszavonta vallomását az az amerikai nő, akit azzal vádolnak, hogy meggyilkolta Meredith Kercher brit diáklányt. A 20 éves Amanda Knox most azt állítja: a gyilkosság helyszínén sem járt a végzetes éjszaka.

A 21 éves Meredith Kerchert november elején gyilkolták meg perugiai albérletében. A dél-londoni, az Erasmus-program keretében Olaszországban tanuló lány torkát egy zsebkéssel vágták át.

Az eddigi adatok szerint Meredith Kercher kábítószerek hatása alatt álló amerikai szobatársa, Amanda Knox és annak olasz barátja, Raffaele Sollecito akarta bevonni a lányt az extrém szexuális játékokba egy kongói férfival, Patrick Diya Lumumbával.

A 20 éves amerikai lány a holttest felfedezését követően a múlt héten a rendőrségen bevallotta: a buli hevében ő, és 23 éves olasz barátja, Raffaele Sollecito ugyanabban a hálószobában kötöttek ki, miközben a brit lány és egy 37 éves kongói bártulajdonos, Patrick Díya Lumumba pedig egy másikban.

"Sokat ittunk és egy kis szórakozásra vágytunk, ezért hívtuk őt is, hogy csatlakozzon hozzánk" - mondta az amerikai lány.

Az amerikai diák most korábbi vallomásával szemben azt állítja, hogy hibázott, amikor beismerte: az albérletben tartózkodott a gyilkosság idején.

"Amandát nagyon lesújtja barátnője halála. Teljesen kétségbe van esve. De ártatlan és biztos benne, hogy hamarosan szabadon engedik" - nyilatkozta a lány anyja, aki állítja: lánya szerint nem volt jelen, amikor "szegény Meredithet meggyilkolták".

Amanda Knox ezzel visszatért eredeti vallomásához, mely szerint a gyilkosság éjszakáján olasz barátja, Raffaele Sollecito lakásán tartózkodott. A szintén gyanúsított 23 éves férfi viszont azt állítja: aznap este 9 és éjjel egy óra között nem látta barátnőjét.

Most visszavont vallomásában az amerikai lány azt állította: a kongói férfi gyilkolta meg Meredith Kerchert, amíg ő a konyhában volt. A lány anyja szerint Amanda Knox azt mondta neki: "nagy butaságot csináltam Patrick megvádolásával. Az első kihallgatásomkor mondtam igazat. Aznap éjszaka Raffaele és én ki sem mozdultunk a lakásából".

Az eddigi adatok szerint a gyilkos kés az olasz férfi kezében volt. Õ és barátnője először Meredith torkához szorították a pengét, hogy így kényszerítsék a szexuális játszadozásra.

Egyikük lefogta a lányt, míg egy másik megvágta a torkát, de nem a fő ütőeret találta el, így Meredith Kercher csak hosszas haláltusa után hunyt el.

Közben az olasz rendőrség egy újabb, negyedik gyanúsítottat is azonosított. A negyedik lehetséges elkövető ujjlenyomatát egy véres párnán találták abban a házban, ahol a brit diáklány lakott.

A rendőrök a lakás közelében lévő parkoló biztonsági kameráit nézik át, hogy beazonosítsák és megtalálják a negyedik feltételezett gyilkost.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×