Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Anyagilag is megéri az olimpia szervezőbizottságában dolgozni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A 2012-es londoni olimpia szervezőbizottságának valamennyi tagja több mint 175 ezer fontot (63 millió forintot) keres évente - derül ki abból a felmérésből, amely a közszféra béreit vizsgálta.

A brit Adófizetők Szervezete nyilvánosságra hozta a 300 legjobban kereső köztisztviselő nevét és fizetését.

A listán szerepelnek a 2012-es ötkarikás játékokat előkészítő testületek vezetői is. David Higgins, az Olimpiai Kivitelezési Hatóság ügyvezető igazgatója 631 ezer fontot (227 millió forintot) keresett tavaly, míg a testület elnöke, Jack Lemley 611 ezer fontot (220 millió forintot).

A szervezőbizottság elnöke, korábbi kétszeres olimpiai bajnok atléta, Lord Sebastian 285 ezer fontos (100 millió forintos) fizetést kapott az elmúlt évben, valamint a pénzügyi, tervezési és ingatlanokkal foglalkozó igazgatók is 200 ezernél (72 millió forint) többet kerestek 2006-ban.

Az adatok annak fényében különösen érdekesek, hogy a 2012-es londoni olimpia költségvetését már többször módosítani kellett. Az eredetileg tervezetett 2,35 milliárd font négyszeresébe, 9,35 milliárd fontba kerül a játékok teljes költsége a brit adófizetőknek.

Az adatokból kiderül, hogy a közszféra legjobban keresőinek fizetése egy év alatt 12,8 százalékkal emelkedett, ami magasabb, mint az infláció.

A listát a brit posta ügyvezető igazgatója, Adam Crozier vezeti több mint egymillió fontos éves fizetéssel, és nyolcvanan keresnek negyedmillió fontnál többet.