Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"A magyaroknak átlagon felüli jogaik vannak Szlovákiában\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Szlovák Nemzeti Párt elnöke szerint a Magyar Koalíció Pártját a MOL és a Slovnaft pénzeli. Ján Slota szerint szükség lenne egy újabb olajfinomító építésére.

A magyarellenes kijelenéseiről ismert politikus ezúttal pártja kibővített elnökségi ülése után nyilatkozott. Kijelentette: a Magyar Koalíció Pártját Világi Oszkár és a magyar tulajdonban lévő Slovnaft pénzeli.

Állítását azonban nem tudta alátámasztani, csupán utalt rá, hogy Világi Oszkár, a Slovnaft vezérigazgatója korábban az MKP vezetőségének a tagja volt.

Ján Slota szerint, ha lehetőségük volna belenézni a cég egy osztrák bankban elhelyezett számláiba, sok minden kiderülne.

Versenyt akarnak

A Szlovák Nemzeti Párt mindent megtesz azért, hogy Szlovákiában további olajfinomító jöjjön létre, mely ellensúlyozná a Slovnaftot - mondta Ján Slota.

A nemzetiek azt szeretnék, ha konkurencia lenne a szlovákiai olajpiacon, nem pedig monopolhelyzet. A Szlovákiai Nemzeti Párt határozottan ellenzi, hogy az állam a Slovanftnak adja el a stratégiai üzemanyagtartályokat.

Magyarok kiemelt helyzetben?

A kisebbségek helyzetéről szólva Ján Slota megismételte korábbi állítását, miszerint a magyaroknak átlagon felüli jogaik vannak Szlovákiában.

A nemzetiek elnöke úgy véli, miközben a magyar kisebbség standardon felüli jogokat élvez, az előző, Dzurinda-kormány a többi kisebbséget éveken keresztül elhanyagolta.

A politikus erről a Szlovákiába érkező Hannes Swoboda EP-képviselőt is meg akarja győzni, aki a szlovákiai kisebbségek helyzetét jön felmérni az országba - nyilatkozta a nemzeti párt elnöke.