eur:
393.46
usd:
367.94
bux:
66254.24
2024. április 24. szerda György

"Ha támadás indul Irán ellen, a britek részt vesznek benne"

Nem zárta ki Gordon Brown, hogy Nagy-Britannia részt vesz az iráni nukleáris létesítmények elleni esetleges katonai akcióban, de úgy vélekedett, hogy a diplomáciai erőfeszítések is hoztak már némi eredményt.

A Sky Newsnak adott exkluzív interjúban egy sor kérdésről beszélt Gordon Brown, aki most, hogy már nem kell az előrehozott választásokkal foglalkoznia, ráér hosszú távú stratégia kidolgozására Nagy-Brtinannia számára.

A kormányfő elismerte, hogy az ország gazdasági nehézségekkel néz szembe, és komoly kihívást jelent majd a foglalkoztatottság fenntartása. Azt ígérte, hogy a kormányzat mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a 600 ezer brit munkanélküli ne essen ki teljesen a munkaerőpiacról.

Brown hétfőn mondja el éves külpolitikai beszédét, de annyit már előre elárult, hogy az európai vezetők új generációja - amelyhez önmagán kívül Angela Merkel német kancellárt és Nicolas Sarkozy francia elnököt sorolja - kész együttműködni az Egyesült Államokkal a nemzetközi intézmények, így többek között az ENSZ és a Nemzetközi Valutaalap modernizálásában.

Úgy vélekedett, hogy az iráni nukleáris program leállítása érdekében tett diplomáciai erőfeszítések sikeresebbek, mint azt azt emberek gondolják, de azt nem volt hajlandó kizárni, hogy ha sor kerül Teherán nukleáris létesítményei ellen egy támadásra, abban a britek is részt vesznek majd.

Brown kijelentette: a viátk után már nem képes több tisztelni a konzervatív párt vezetőjét, David Cameront. "De a következő választást a politika, nem pedig a politikai személyiségek döntik majd el" - vélekedett a kormányzó Munkáspárt vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×