eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Az interneten cserélnek tippeket az iskolai mészárosok

Az interneten tartják a kapcsolatot azok a fiatalok, akik példának tekintik az 1999-es columbine-i iskolai mészárlást. Köztük lehetett az a 18 éves finn fiú is, aki szerdán nyolc embert ölt meg.

A világhálón keresztül állt kapcsolatban egymással a 18 éves Pekka-Eric Auvinen, aki a finnországi Tuusula városában található Jokela Középiskolában ölt meg nyolc embert, és egy amerikai fiatal, aki szintén iskolai mészárlást akart végrehajtani.

A 14 éves philadelphiai diákot, Dillon Cossey-t a múlt hónapban vették őrizetbe, miután kiderült, hogy volt iskolájában mészárlásra készül. A fiú lőfegyvereket vásárolt, és tartott otthonában.

A finn rendőrség szóvivője szerint nem lehet véletlennek tekinteni, hogy a két fiatal az interneten kapcsolatban állt egymással.

A gyanú szerint a nyolc embert megölő finn diák és az amerikai fiú egy olyan internetes oldalon talált egymásra, amely az 1999-es columbine-i iskolai mészárlás elkövetőinek állított emléket. 1999. április 20-án, az Egyesült Államok-beli Columbine egyik középiskolájában két diák, Eric Harris és Dylan Klebold félautomata fegyverekkel és házilag gyártott bombákkal lemészárolta tizenkét diáktársát és egy tanárát, több száz tanulót pedig megsebesített.

"Észre kell vennünk a figyelmeztető jeleket. Probléma, ha egy fiatal támogatja az erőszakot, és azt tekinti megoldásnak" - mondta Tonni Karpela, egy finn biztonsági szakértő.

A 18 éves Pekka-Eric Auvinen nyolc embert megölt, 12-t pedig megsebesített gimnáziumában. A finn diák végül magával is végzett. A 18 éves fiú korábban a YouTube videómegosztón megígérte: vérfürdőt rendez iskolájában.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×