eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ultramodern giccs avagy üveghotel London központjában

London nemcsak hagyományairól, hanem újításairól is híres: a Temze partján sétálva számos felhőkarcolót és futurisztikus épületet láthat a látogató. Ennek ellenére egy új, ultramodern szobor mégis kiverte a biztosítékot az újító városban.

A legújabb építmény, amelyet sokan máris csak üveghotelként emlegetnek, sárga, piros és kék színekben pompázik. A szobor ráadásul a Trafalgar téren kapott helyet, egy eddig üresen álló részen, nem messze a National Gallery-től és Nelson admirális szobrától.

A XXI. századi alkotás sokak szerint nem más, mint egy giccs, mint Las Vegas londoni reinkarnációja. Vannak, akik egyszerűen csak egy nagy rakás szemétnek értékelik, mások azt mondják: a Soho valamelyik sötét utcájában elférne, de hogy London egyik legimpozánsabb részére helyezték el, az felháborító.

Mások úgy vélik: ahhoz, hogy jól mutasson, naponta kellene letakarítani az üveglapokat, amelyeket a téren tanyázó galambok már célba is vettek.

Az alkotás ráadásul 270 ezer fontba, azaz majdnem 100 millió forintba került. A modern hotelhez hasonlító szobrot Thomas Schütte német művész alkotta meg.

Ha meg akarja nézni az alkotást, kattintson ide.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×