eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Bajban van a showman, elmaradhat az adás

A késő esti beszélgetős műsorok lehetnek az első "áldozatai" a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkjának. Õket ugyanis szinte azonnal bajba sodorja, ha az íróik munkabeszüntetésbe kezdenek.

Miután még mindig nincs megállapodás a forgatókönyvírók és a gyártók között a jogdíjakról, tovább sztrájkolnak az Egyesült Államokban az álomgyárak háttérmunkásai. Az írók a DVD-n és más elektronikus úton beszerezhető filmek után is jogdíjat akarnak, a producerek azonban ezt a követelést elfogadhatatlannak tartják.

Az írók szervezete, amely 12 ezer tagot tömörít, hétfőtől kezdi meg a munkabeszüntetést. Mindez veszélyezteti a sorozatokat, ám ezeknél a "termékeknél" nem azonnal jelentkezik a baj.

Az éjszakai beszélgetős műsorok, például Jay Leno vagy Son Stewart műsorának készítői azonban szinte azonnal bajba kerülhetnek, hiszen az ezekben elhangzó fordulatokat és vicceket vagy hosszabb szövegeket is a forgatókönyvírók készítik.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×