eur:
394.17
usd:
369.64
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Izrael feltételekhez köti a tárgyalást

Az izraeli külügyminiszter szerint addig nem hajtanak végre semmilyen intézkedést a majdani palesztin állam létrehozásával összefüggésben, amíg nincs szavatolva a zsidó állam biztonsága.

Cipi Livni erről Jeruzsálemben beszélt az amerikai külügyminiszternek. Az izraeli politikus emlékeztetett arra, hogy júniusban a Hamász palesztin radikális szervezett ellenőrzése alá került a Gázai övezet, ami növelte a biztonsági kockázatot a térségben.

Condoleezza Rice néhány hét leforgása alatt harmadszor látogatott a közel-keleti térségbe azzal a céllal, hogy közelítse a palesztinok és az izraeliek álláspontját a Washington védnökségével rendezendő közel-keleti békekonferencia előtt.

A tanácskozást az egyesült államokbeli Annapolisban rendezik meg november utolsó hetében. Izrael és a palesztinok egyelőre nem tudtak megegyezni a konferencia elé terjesztendő dokumentum tartalmában, amely olyan kulcskérdésekről rendelkezne, mint a határ kijelölése, Jeruzsálem város és a több millió palesztin menekült sorsa.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×